Petrila Andreea Irina este născută în Timișoara, în anul 1998. Primul contact cu muzica clasică a fost încă de mică, datorită părinților ei care sunt amândoi violoniști în orchestra Filarmonicii „Banatul” din Timișoara. Astfel, la 7 ani, începe studiul viorii la Colegiul Național de Artă „Ion Vidu”, din Timișoara, la clasa doamnei profesoare Maria Cleșiu. La vârsta de 9 ani, alege un alt drum, la îndemnul părinților și anume, violoncelul. La școală lucrează cu mai mulți profesori dar, doamna Alexandra Guțu este cea de la care învață și de la care primește sprijin de-a lungul întregii perioade de formare din școală.
Deja din liceu, Andreea începe să participe la masterclass-uri de violoncel, dar și de muzică de cameră, în țară, cât și în străinătate. Fenyo Laszlo, Robert Max, Mischa și Anita Katz, Răzvan Suma și alții, sunt maeștrii cu care ea a avut contact de la o vârstă destul de fragedă, menținând relațiile de-a lungul anilor.
Participă la olimpiadele și concursurile școlare din țară, și câștigă Premiul Juriului la concursul MusikTalente, din Germania.
După absolvirea liceului, Andreea continuă studiile universitare în orașul natal, la Facultatea de Muzică și Teatru, studiind sub atenta îndrumare a lui Darius Tereu și, mai apoi, din anul I de master, sub cea a lui Mircea Marian.
Din primul an de licență, Andreea începe să colaboreze la filarmonică, iar în anul III, obține postul de artist instrumentist în partida de violoncel a filarmonicii.
Începe, de asemenea să colaboreze cu orchestre de tineret, cum sunt Orchestra Națională de Tineret, Orchestra de Tineret a Moldovei și Orchestra Sinfonietta. Alături de aceste orchestre a abordat repertoriu orchestral important, alături de maeștrii precum Cristian Mandeal, Gabriel Bebeșelea, Horia Andreescu și alții. Alături de Orchestra de Tineret a Moldovei are șansa de a cânta în Festivalul Young Euro Classic, de la Berlin, sub bagheta lui Gabriel Bebeșelea.
Participă în continuare anual la numeroase masterclass-uri cu profesori de renume: Frans Helmerson (SoNoRo Interferențe), Valentin Răduțiu (Eufonia), Vashti Hunter (Eufonia), Konstantin Heidrich (Blackmore International Music Academy, Berlin), Fenyo Laszlo.
Încă de la prima ediție a Romanian Chamber Orchestra, are șansa de a fii membră a orchestrei în calitate de bursieră și de a participa la cursurile de măiestrie susținute de violonceliștii Dragoș Bălan, Olga Mănescu și Octvian Lup.