ROMANIAN CHAMBER ORCHESTRA

Este, prin valoarea componenților săi și contribuția adusă patrimoniului național, un punct de reper pentru cultura românească. Unicitatea proiectului este redată de structura ansamblului ce reunește 21 de muzicieni români care fac performanță atât în țară, cât și în unele dintre cele mai importante orchestre ale lumii. Orchestra a fost creată la inițiativa violonistului Alexandru Tomescu și a violistului Ladislau Cristian Andriș, directorii artistici ai ansamblului.

SCOP

Romanian Chamber Orchestra promovează muzica clasică, compusă pentru această formulă orchestrală, interpretată la un nivel excelent, comparabil cu cele mai bune orchestre de cameră din lume. În timp, orchestra își propune să reprezinte România pe plan internațional, promovând valorile și cultura românească, devenind astfel un brand de excepție al țării.

OBIECTIVE

TRIBUL ARTISTIC

Asociația Trib’Art este contextul ce definește forma de exprimare a actului cultural. Dezvoltând și promovând manifestări cultural-artistice prin organizarea de evenimente implementate la nivel național și internațional, Trib’Art este promotorul proiectului Romanian Chamber Orchestra. Prin promovarea muzicii clasice, compusă pentru această formulă orchestrală, Ovidiu Andriș președintele și fondatorul Trib’Art, a inițiat și coordonat proiecte remarcabile în domeniul muzical-educațional, Romanian Chamber Orchestra fiind unul dintre ele. Simultan implicat și în producția unora dintre cele mai importante evenimente ale Asociației TM2023 – Capitala Europeană a Culturii sau proiecte cum ar fi Eufonia, Scena din cartier sau Pavilion Muzical, Ovidiu consideră că pasiunea pentru muzică și dorința de a dezvolta comunități este sunt activatori ai proiectelor derulate de Tribul Artistic.