ROMANIAN CHAMBER ORCHESTRA
Este, prin valoarea componenților săi și contribuția adusă patrimoniului național, un punct de reper pentru cultura românească. Unicitatea proiectului este redată de structura ansamblului ce reunește 21 de muzicieni români care fac performanță atât în țară, cât și în unele dintre cele mai importante orchestre ale lumii. Orchestra a fost creată la inițiativa violonistului Alexandru Tomescu și a violistului Ladislau Cristian Andriș, directorii artistici ai ansamblului.
SCOP
Romanian Chamber Orchestra promovează muzica clasică, compusă pentru această formulă orchestrală, interpretată la un nivel excelent, comparabil cu cele mai bune orchestre de cameră din lume. În timp, orchestra își propune să reprezinte România pe plan internațional, promovând valorile și cultura românească, devenind astfel un brand de excepție al țării.
OBIECTIVE
Creșterea reputației școlii românești de instrumente cu coarde prin dezvoltarea și consolidarea unei orchestre de instrumente cu coarde.
Crearea unui context educațional special pentru tinerii muzicieni, oferindu-le posibilitatea unică de a studia alături de muzicieni reputați.
Promovarea tinerilor compozitori români prin interpretarea lucrărilor scrise de aceștia, selectate în urma unor apeluri.
TRIBUL ARTISTIC
Asociația Trib’Art este contextul ce definește forma de exprimare a actului cultural. Dezvoltând și promovând manifestări cultural-artistice prin organizarea de evenimente implementate la nivel național și internațional, Trib’Art este promotorul proiectului Romanian Chamber Orchestra. Prin promovarea muzicii clasice, compusă pentru această formulă orchestrală, Ovidiu Andriș președintele și fondatorul Trib’Art, a inițiat și coordonat proiecte remarcabile în domeniul muzical-educațional, Romanian Chamber Orchestra fiind unul dintre ele. Simultan implicat și în producția unora dintre cele mai importante evenimente ale Asociației TM2023 – Capitala Europeană a Culturii sau proiecte cum ar fi Eufonia, Scena din cartier sau Pavilion Muzical, Ovidiu consideră că pasiunea pentru muzică și dorința de a dezvolta comunități este sunt activatori ai proiectelor derulate de Tribul Artistic.
OVIDIU ANDRIȘ
Este absolvent al Facultății de Muzică din Hamburg, organizator și promoter al evenimentelor culturale locale și naționale. Activitatea sa, ca manager în sectorul cultural, este susținută de certificarea obținută din partea I.N.C.F.C. (Institutul Național de Formare și Cercetare Culturală). Mereu orientat spre identificarea soluțiilor sustenabile, care să dezvolte procesele de scriere și implementare a proiectelor, Ovidiu accesează constant cursuri ce îi pot oferi o platformă de dezvoltare a abilităților de manager, precum: cursul de management cultural SuCarMus și Lab for European Project Making.
Proiectele organizate sub umbrela Tribului Artistic vizează mai multe nivele de colaborare: proiecte interne (Festivalul Eufonia, Romanian Chamber Orchestra, Bazar Cultural, Pavilion); proiecte organizate în parteneriat cu Asociatia Timișoara 2021- Capitală Europeană a Culturii (Café 21, Impuls Fabric, Dante21, Festivalul Luminii TM2021, Sport21, Kids2); proiecte organizate în parteneriat cu alte asociații culturale (Vest Fest, Gala Blues Jazz Kamo, Blues pentru Timișoara, Festivalul Jimbo Blues, Check Art Festival, TM design days, Timkult, Inspir).