ROMANIAN CHAMBER ORCHESTRA
Este, prin valoarea componenților săi și contribuția adusă patrimoniului național, un punct de reper pentru cultura românească. Unicitatea proiectului este redată de structura ansamblului ce reunește 21 de muzicieni români care fac performanță atât în țară, cât și în unele dintre cele mai importante orchestre ale lumii. Orchestra a fost creată la inițiativa violonist Alexandru Tomescu și a violistului Ladislau Cristian Andriș, directorii artistici ai ansamblului.
SCOP
Romanian Chamber Orchestra promovează muzica clasică, compusă pentru această formulă orchestrală, interpretată la un nivel excelent, comparabil cu cele mai bune orchestre de cameră din lume. În timp, orchestra își propune să reprezinte România pe plan internațional, promovând valorile și cultura românească, devenind astfel un brand de excelență al țării.
OBIECTIVE
Creșterea reputației școlii românești de instrumente cu coarde prin dezvoltarea și consolidarea unei orchestre de instrumente cu coarde.
Crearea unui context educațional special pentru tinerii muzicieni, oferindu-le posibilitatea unică de a studia alături de muzicieni reputați.
Promovarea tinerilor compozitori români prin interpretarea lucrărilor scrise de aceștia, selectate în urma unor apeluri.
TRIBUL ARTISTIC
OVIDIU ANDRIȘ
MANAGER ASOCIAȚIE
OVIDIU ANDRIȘ
Este absolvent al Facultății de Muzică din Hamburg, organizator și promoter al evenimentelor culturale locale și naționale. Activitatea sa, ca manager în sectorul cultural, este susținută de certificarea obținută din partea I.N.C.F.C. (Institutul Național de Formare și Cercetare Culturală). Mereu orientat spre identificarea soluțiilor sustenabile, care să dezvolte procesele de scriere și implementare a proiectelor, Ovidiu accesează constant cursuri ce îi pot oferi o platformă de dezvoltare a abilităților de manager, precum: cursul de management cultural SuCarMus și Lab for European Project Making.
Proiectele organizate sub umbrela Tribului Artistic vizează mai multe nivele de colaborare: proiecte interne (Festivalul Eufonia, Romanian Chamber Orchestra, Bazar Cultural, Pavilion); proiecte organizate în parteneriat cu Asociatia Timișoara 2021- Capitală Europeană a Culturii (Café 21, Impuls Fabric, Dante21, Festivalul Luminii TM2021, Sport21, Kids2); proiecte organizate în parteneriat cu alte asociații culturale (Vest Fest, Gala Blues Jazz Kamo, Blues pentru Timișoara, Festivalul Jimbo Blues, Check Art Festival, TM design days, Timkult, Inspir).
SIMONA HERCZEG
MANAGER ADMINISTRATIV
SIMONA HERCZEG
Este un manager experimentat în proiecte de tineret și proiecte cultural-educative. A asigurat buna implementare a unor proiecte cu anvergură locală, națională sau europeană, finanțate prin diferite programe: Erasmus+, Granturile SEE, proiecte gestionate de Ministerul Culturii și de Ministerul Tineretului și Sportului, derulate la nivel local în Timișoara. Anterior, activitatea în Parlamentul European, în calitate de consilier în cadrul Comisiei de Cultură și Educație, a constituit un punct de plecare important în implicarea comunitară prin proiecte culturale și educaționale.
GIORGIA HARASIM
MANAGER PR & MARKETING
GIORGIA HARASIM
Absolventă a Facultății de Economie și Administrare a Afacerilor, este manager de comunicare pe proiecte culturale locale și naționale. Mare parte dintre colaborările în care este și a fost implicate ca Specialist Relații Publice & Comunicare vizează promovarea actelor culturale cu accent pe implicarea cât mai activă a publicului în evenimentele implementate.
Dintre proiectele care i-au oferit libertate atât în creație, cât și în comunicare: Baroque Urban (expoziție de artă contemporană, ediția 2017 și 2018), Vox Mundi (festival coral internațional, ediția 2019 fiind distinsă cu premiul „Best Cultural Enterprise Award” de către Romania Insider Awards), Eufonia Festival (cel mai mare festival de muzică clasică de camera din vestul României, 2019) și Romanian Chamber Orchestra.
ALEX BRAD
BRAND IDENTITY DESIGNER
ALEX BRAD
Absolvent al Universității de Vest din Timișoara, Facultatea de Psihologie, Alexandru este un designer entuziast care urmărește împletirea teoriei dobândite din studiul psihologiei cu practicile design-ului grafic. Interesul și atenția sa gravitează în jurul experienței de brand, dorind să ajute la crearea unor identități vizuale unice. Implicarea sa grafică se regăsește în proiecte de voluntariat derulate la nivel local și național, cât și în experiența acumulată în cea mai recentă colaborare cu o multinațională. În acest moment, Alex este freelancer și brand identity designer pentru Tribul Artistic.