Adrian Iliescu (născut în București 1981) este un violonist de vârf al generației sale, laureat al multor premii naționale și internaționale printre care “Kloster Schöntal”, “Louis Spohr”, “Citta di Stresa” , “Furtwängler Preis” și obținând premiul intai la olimpiada naționala de muzica șapte ani la rând.

Adrian Iliescu și-a terminat studiile în Germania la clasa profesoarei Christiane Edinger și Kolja Blacher (fost concertmaestru al Filarmonicii din Berlin)

Este în prezent concertmaestru al Orchestrei Simfonice din Hamburg fiind în trecut angajat permanent concertmaestru al Orchestrei de Camera din Stuttgart și asistent concert -maestru al Orchestrei de Radio din München sub bagheta Maestrului Mariss Jansons.

Din 2018 până în prezent este invitat permanent al prestigiosului festival “Martha Argerich” și  concertmaestru invitat la numeroase orchestre printre care Filarmonica din München , Orchestra Radio Berlin si multe alte orchestre de renume.

În anul 2018 a fost invitat al orchestrei festivalului din Bayreuth și un an mai târziu al renumitei orchestre al festivalului din Lucerna (Elveția). Multe imprimări atestă calitatea sa artistică.Ultimul CD realizat in 2023 cu trioul sau “ Leipziger Streichtrio” a fost ales de presa critică din Germania printre primele 10 imprimări ale anului.

Adrian Iliescu este stabilit cu familia în Germania  din anul 2000.