născut în

Timișoara, România

INSTURMENT

Contrabas

Despre

Filarmonica din Stuttgart

Arthur Balogh s-a născut în 1980 la Timișoara. În orașul natal studiază inițial pianul și apoi contrabasul la Liceul de Muzică „Ion Vidu”.

În paralel cu studiile universitare realizate la Universitatea Națională de Muzică din București, la clasa profesori Ioan Cheptea și Stefan Thomasz, Arthur Balogh ocupă postul de asistent la clasa de jazz a Prof. Univ. Dr. Mircea Tiberian și este angajat al Orchestrei Naționale Radio.

În decursul celor șapte ani petrecuți în București (2000-2007), artistul se distinge prin abilitatea folosirii tuturor tehnicilor de interpretare la contrabas, combinând cu succes elemente tradiționale din muzica clasică, muzica modernă și cea experimentală, cu cele ale jazz-ului.

În 2007 părăsește Bucureștiul pentru a-și continua studiile la Universitatea de Muzică din Nürnberg, la clasa prof. Dorin Marc.  După obținere Diplomei de masterat în anul 2009, Arthur Balogh câștigă postul de contrabasist al Orchestrei Württembergische Kammerorchester din Heilbronn.

Din 2015, Arthur Balogh este contrabasist al Filarmonicii Stuttgart și este invitat să colaboreze cu diferite orchestre și ansambluri din Germania precum: Orchestra Operei din Stuttgart, Ludwigsburg Festival Orchestra, Filarmonica din Ulm, Camerata Europeana.