Născut în anul 1982, Bogdan-Ionuţ Dijmărescu a început să desluşească tainele muzicale la Colegiul Naţional de Artă Ion Vidu din Timişoara, unde a studiat trombonul cu profesorul Radu Guţi. A urmat apoi cursurile Facultăţii de Muzică din cadrul Universităţii de Vest Timişoara, la clasa de trombon a profesorului Dumitru Gârz.

     În anul 2009 a absolvit masteratul din cadrul Facultăţii de Muzică din Timişoara şi a obţinut o bursă Erasmus la Universitatea Franz Liszt din Weimar, unde a sstudiat trombonul cu profesorii Armin Bachmann şi Otmar Strobel iar muzică de cameră  cu Walter Hilgers.  Începând din anul 1999, Bogdan-Ionuţ Dijmărescu este instrumentist în orchestra Filarmonicii Banatul din Timişoara, iar din anul 2014 este şef al partidei de tromboane din cadrul aceleiaşi orchestre. Deasemenea este și cadru didactic asociat la catedra de trombon a Facultății de Muzică  a Universităţii de Vest  din Timişoara. 

     Este membru al cvintetului de suflători „West Brass Quintet” iar de-a lungul timpului a mai colaborat cu Filarmonica Transilvania din Cluj-Napoca, Filarmonica Oltenia din Craiova, Filarmonica de Stat din Arad, Opera Naţională Română Timişoara, Romanian Chamber Orchestra, Orchestra Europa Symphony, Orchestra Naţională de Tineret, Orchestra de suflători Noble Brass şi TM Big Band.