Născut în 1985 într-o familie de muzicieni, Bogdan Pop și-a început studiile la Liceul de Arte “Marin Sorescu” din Craiova. De la vârsta de 7 ani a urmat cursuri de pian, iar la vârsta de 9 ani a început să studieze percuția cu Daniel Wesmas. În 2008 a obținut diploma de licență în percuție la Academia de Muzică “Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, sub îndrumarea profesorilor Grigore Pop și Nicolae Coman. Pe parcursul studiilor sale a participat la diverse competiții și a obținut primul premiu în opt dintre acestea.

Cariera sa orchestrală a început la vârsta de 14 ani, ca percuționist suplinitor la Filarmonica Oltenia din Craiova. La vârsta de 16 ani a fost numit percuționist la Opera Română din Craiova. De atunci a lucrat ca percuționist suplinitor sau timpanist în următoarele orchestre: Filarmonica de Stat Râmnicu Vâlcea, Filarmonica de Stat Sibiu, Filarmonica de Stat “Transilvania” Cluj-Napoca, Filarmonica de Stat Târgu Mureș, Filarmonica de Stat Brașov, Opera Națională Română din Cluj-Napoca, Opera Maghiară din Cluj-Napoca, Orchestra Națională Radio din România, Orchestra de Cameră Radio, Camerata Regală Orchestra Simfonică din București, Orchestra Filarmonică Regală, Orchestra Națională Simfonică a României

A colaborat cu numeroși dirijori, printre care: Cristian Măcelaru, Cristian Mandeal, Lawrence Foster, Leo Hussain, James Gaffigan, Julien Salemkour, Keri-Lynn Wilson.

Ca student, el a fost membru al ansamblului de percuție al Academiei de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca și a susținut concerte solo cu orchestră și recitaluri solo. A fost percuționist la Opera Română din Craiova între 2002-2004 / 2008-2009, timp de trei ani (2010-2013) a predat percuție la Liceul de Artă “Marin Sorescu” din Craiova și la Departamentul de Arte al Universității din Craiova. În perioada 2009-2013 a fost membru, ca percuționist, în Orchestra Filarmonică Oltenia din Craiova. De asemenea, între 2012-2019 a fost șeful secției de percuție la Orchestra Națională de Tineret din România. Între 2013-2021 a fost percuționist principal și timpanist supleant la Opera Națională București. Începând cu 2020 este ambasador artist pentru Insoundmallets, un producător de bețe pentru timpane din Anglia. Din 2021 este timpanist principal în Orchestra Filarmonică “George Enescu” București.