Bogdan Postolache, a urmat Liceul de Muzică “George Enescu” din București. A urmat apoi Academia de Muzică București, la clasa de violoncel a prof. Marin Cazacu. Urmează cursurile Konzertdiplom la “Hochschule fur Musik und Theater” Berna, la clasa prof. Conradin Brotbek, unde obține diploma cu distincția Excelent. Între anii 1996 și 2003 a fost acceptat la Masterclass-uri cu Maeștrii Arto Noras, Maria Kliegel, Ivan Monighetti și Klaus Kanngiesser. În 2012 finalizează doi ani de Master în Stilistica Dirijorală, la Universitatea de Muzică București, la clasa Maestrului Horia Andreescu,cursuri de perfecționare cu Maestrul Cristian Măcelaru.

 Activitatea concertistică a lui Bogdan Postolache cuprinde concerte solo alături de Filarmonica din Sibiu și de Filarmonica Națională din Republica Moldova, la Chișinău, cu Simfonia Concertanta de George Enescu, turneu de concerte alături de Justus Frantz and Friends, în Germania, o seria de concerte alături de Cyprus Shymphonie Orchestra. 

 Din anul 2000, Bogdan Postolache este solist instrumentist al Orchestrei Naționale Radio, iar din 2002, este invitat permanent al Orchestrei Thunerseespiele – Elveția, ca prim violoncel. Muzicianul a mai colaborat cu ansamblurile Berner – Symphonie Orchester și Orchester Gesselschaft Biel din Elveția și colaborator permanent al marilor ansambluri mondiale Berner Symphonie Orchester, Orchester Gesselschaft Biel și Orchestre de Chambre Laussanne, MDR – Leipzig. El a mai fost prim violoncelist al Cyprus Symphonie Orchestra și al Orchestrei de camera Virtuozii, din București.Este prim violoncelist invitat al Orchestrelor Philarmonie(Germania) der Nationen,World Peace Philarmonie(Germania)și Stadtorchester Solothurn(Elveția).

Turneu în România și Elveția alaturi de Romania Chamber Orchestra in anul 2022 condusă de Cristian Măcelaru.