Cristian Ciolacu s-a născut într-un mic oraș numit Edineț, în partea de nord a Republicii Moldova. Crescând, la vârsta de 8 ani, el a început să învețe pianul, dar din cauza unei probleme pulmonare care a apărut, medicii i-au recomandat să treacă la un instrument de suflat pentru a-și întări plămânii. Din fericire, la vârsta de 11 ani, i s-a prezentat primul său profesor de clarinet, Dr. Simion Duja, profesor de clarinet la Academia de Muzică din Chișinău și profesor de clarinet la Liceul de Muzică “C. Porumbescu”.

Cristian a început să practice clarinetul în 2009 și a participat la competiții locale de muzică unde a primit premii de primul și al doilea loc. După absolvirea sa, el a decis să continue studiul muzicii la Academia de Muzică “Gh. Dima” din Cluj-Napoca. În 2017, el a participat la clasa de clarinet a doctorului universitar Razvan-Cosmin Poptean, cu care studiază în prezent.

În ultimii ani, Cristian a câștigat bursele de muzică “Yamaha” și “Sonoro interferente” în 2019 și 2020. De asemenea, a fost selectat ca interpret de clarinet în Orchestra Tineretului Român și a lucrat cu mulți clarinetiști cunoscuți la cursuri de master și dirijori, precum și în colaborare cu Filarmonica de Stat Transilvania.