Gabriel Faur a primit prima sa lecție de violoncel la vârsta de opt ani de la tatăl său Corneliu Faur, violoncelist al Orchestrei Filarmonicii George Enescu din Bucuresti-Romania. Apoi a studiat cu Mikhail Khomitser în Israel.

Ulterior a studiat la Viena cu Valentin Erben, Adalbert Skocic și Altenberg Trio. 

Mai târziu cu Radu Aldulescu la „International Menuhin Music Academy-Gstaad“, Elveția și cu Lynn Harrell la Colegiul de muzică din Lübeck, Germania. În timpul studiilor sale, a participat la Master-cursuri cu Janos Starker, Heinrich Schiff, Franz Helmerson, David Geringas, Clemens Hagen, Mischa Maisky, Aldo Parisot, Bernhard Greenhouse și Mstislav Rostropovich.

Faur Gabriel este câștigător de premii la multe Competiții Internaționale de violoncel, printre care la David Popper în Ungaria, Johannes Brahms în Austria, Gaspar Cassado în Spania, Arturo Bonucci în Italia, Jeunesse Musicales în România și Classica Nova în Germania.

A apărut ca solist și muzician de cameră în Germania, Austria, Elveția, Italia, Spania, Israel, Japonia, China, SUA și Canada cu parteneri de muzică de cameră ca Wenzel Fuchs, Kolja Blacher, Kristof Barati, Alexei Volodin, Elisabeta Blumina, Gerhard Vielhaber, Francois Killian, Alexander Sonderegger, Lidia Baich, Elena Graf, Nathan Braude, Sharon Kam, cvartetul Voxpopuli sau cu Ansambluri de Muzică de Cameră precum Cvartetul Fidelio, Trio Dejávu, Third Stream Quartet sau Bern Piano Trio. 

Gabriel Faur a fost membru al Orchestrei de Tineret Gustav Mahler, Jeunesses Musicales World Orchestra, Radio Symphony Orchestra Viena, orchestra Bruckner din Linz, Solo Violoncelist al Orchestrei Filarmonice din Londra și Solo Violoncelist al Orchestrei de Cameră Wuerttemberg în Germania. 

În plus, este invitat permanent ca Solo Violoncellist la orchestre ca HR symphony orchestra Frankfurt, Frankfurt museum orchestra, Orchestra de camera Pforzheim, orchestra de operă Hannover, Hamburg symphony orchestra, Orchestre de chambre de Lausanne și la Orchestre de la Suisse Romande, Geneva.

Faur Gabriel este în prezent Solo Violoncellist la Orchestra Simfonică din Berna în Elveția.

El căntă pe un violoncel făcut de Giuseppe Sgarbi c. 1890 la Roma.