Născut într-o localitate din imediata apropiere a orașului Suceava, Ionuț Gavrilovici a început  studiul Contrabasului la Colegiul de Arte”Ciprian Porumbescu” din Suceava – clasă prof. Florin Silviu  Ungureanu. În anul 2022 a început studiile superioare la Universitatea Națională de Artă ”George  Enescu” Iași, în prezent fiind student în anul I -clasă Lector univ. Dr. Virgil Florin Prisacariu. 

 Deși cariera profesională a lui Ionuț este una la început de drum, activitatea sa artistică se împarte  în două ramuri, susținerea mai multor recitaluri solo pe scenele mai multor orașe: Suceava, Iași,  Botoșani cât și concerte susținute ca membru în diverse ansambluri camerale, simfonice și folclorice.  Încă din liceu, a fost atras de muzica de cameră, activând în diverse formule camerale precum  contrabas cu vioara, contrabas cu pian si duet de contrabași cu pian. În prezent activează în cvartelul  de contrabași al Universității Naționale de Artă” George Enescu” Iași, și ca contrabasist în cadrul  Orchestrei de Cameră “Sonos Alumni” a Universității. A participat la numeroase concursuri de  interpretare, obținând și diverse distincții, dintre care amintim: Premiul I la Concursul Național de  interpretare “Eduard Caudella”, Premiul al II-lea la Concursul de Interpretare Muzicală “Emanuel  Elenescu”, Mențiune la Concursul de Contrabas “PerformArt”, acestea fiind o parte din premiile  obținute până in momentul de față de către Ionuț. A avut ocazia de a lucra în cadrul unui masterclass  cu Prof. Cristian Braica, un contrabasist de renume, activând ca prim-contrabasist la Hr Simfonieorchester Frankfurt. 

 De asemenea a colaborat cu Orchestre de renume din țară precum Orchestra Metropolitană  București, Filarmonica “George Enescu” Botoșani și Opera Națională Romană Iași. În prezent fiind  membru în Orchestra Națională de Tineret Moldova, alături de care a susținut concerte în țară cât si  peste hotare și prim-contrabasist în Orchestra “Liber Artis” a Ateneului Național din Iași. Datorită  colaborări cu orchestrele enumerate anterior, a avut plăcuta onoare să concerteze sub bagheta unor  dirijori de renume mondial: Gabriel Bebeșelea, Cristian Spătaru, Daniel Jinga, Mihail Agafiței.