Liviu Câșleanu, născut în România, a fost elevul legendarului profesor St. Gheorghiu la Academia “C. Porumbescu” din București. A-și finalizat studiile cu L. Kogan, H. Szering și muzică de cameră cu L. Cerroni și F. Zadra – “Virtuosi di Venezia” (Festivalul și Cursurile de Vară din Sorrento).

Ca virtuoz al viorii foarte apreciat, concertmaestru și pedagog, L. Casleanu a câștigat multe premii în competiții internaționale, precum “T. Varga” (Premiul Special al Radioului Elvețian), Concursul de Muzică din Geneva, Concursul de Cvartet de Coarde Colmar.

Acesta și-a demonstrat măiestria la vioară prin numeroase înregistrări pentru radio și televiziune (RAI, Radioul Elvețian, WDR Cologne, Televiziunea Braziliană, printre altele). Înregistrările sale cu Ludwig Quartett Bonn, inclusiv lucrări complete de J.C. de Arriaga pentru compania americană “Musical Heritage” – Patchwork sub eticheta Elysium Records, au fost întâmpinate cu critici entuziaste.

Pe lângă cariera sa de interpret, el este și un pedagog activ (ESTA), apărând regulat ca invitat în masterclass-uri internaționale de vioară, muzică de cameră și pregătire pentru audiții de orchestră: “Idyllwild Arts Festival” (SUA), “Rencontres Musicales de Saverne” (Franța), “International Young Orchestra Academy”, “Togu Gakuen University Tokyo” (Japonia), “Conservatorium Maastricht” (Olanda), Universitatea Națională de Muzică București (România) și, în cele din urmă, la “Beethoven-Orchestra” Bonn.

El conduce o clasă de vioară la “Hochschule für Musik Mainz” din Germania. Domnul Casleanu a fost concertmaestru principal al multor orchestre celebre: Orchestra Națională București, Münster Symphoniker, Opera Germană de pe Rin (Orchestra Simfonică Düsseldorfer).