Masterclass

Locuri disponibile per profesor: 6-10

Locuri disponibile formații de muzică de cameră per profesor: 2

Termen de înscriere: 20.07.2021

Comunicare rezultate: 25.07.2021

Perioadă de desfășurare: 7 – 11.08.2021 (oboi, flaut, fagot, vioară, violă, violoncel, muzică de cameră), 15 16.08.2021 (corn)


Masterclass-urile sunt organizate de Romanian Chamber Orchestra sub tutela unui parteneriat educațional cu Universitatea de Vest din Timișoara – Facultatea de Muzică și Teatru și clubul Rotary Opera Timișoara.

Condiții de participare și înscriere:

 • Masterclass-urile sunt deschise tuturor tinerilor muzicieni români, pe două categorii de vârstă: 10-18 ani și 19-30 ani.
 • Toate masterclass-urile și repetițiile se țin la Timișoara, iar minorii trebuie să fie însoțiți de un părinte sau un reprezentant legal.

Profesori:

Instrumente cu coarde

Vioară

Sebastian Câșleanu – concertmaistru al Staatsphilharmonie Nürnberg

Violă

Cristian Andriș – șef de partidă al Swiss Orchestra Romanian Chamber Orchestra
Martha Windhagauer – violistă în Giocoso String Quartet

Violoncel

Octavian Lup – Orchestra Operei Naționale București

Muzică de cameră

Martha Windhagauer – violistă în Giocoso String Quartet

Instrumente de suflat din lemn

Oboi

Felicia Greciuc – prim oboistă la The Royal Danish Orchestra

Fagot

Constantin Barcov – solo fagotist la Opera din Malmö

Corn

Ionuț Podgoreanu – prim cornist al Orchestrei Simfonice Gran Teatro del Liceu din Barcelona, profesor de corn la Conservatorul Superior de Muzică Liceo din Barcelona

Flaut

Ștefan Diaconu – flautist al Cvintetului V Coloris din Copenhaga

Muzică de cameră

Felicia Greciuc, Constantin Barcov și Ștefan Diaconu.

Programul propus:

 • Fiecare cursant (indiferent de categoria de vârstă) va beneficia de trei ore individuale cu o durată cuprinsă între 45 de minute și 60 de minute, în funcție de profesor.
 • Grupurile de muzică de cameră vor beneficia de trei ore de curs cu o durată de 60 de minute.
 • Romanian Chamber Orchestra asigură pianist corepetitor. Participanții vor menționa obligatoriu în formularul de înscriere repertoriul ales și lucrările pentru care se dorește corepetitor la lecție.

Burse pentru tinerii muzicieni:

 • Dintre aplicanții la masterclass-uri cu vârsta cuprinsă între 19-30 ani, se vor selecta 2 violoniști, 1 violist și 1 violoncelist care vor obține bursa Romanian Chamber Orchestra.
 • Selecția este realizată pe baza înregistrărilor din formularul de înscriere, iar procesul de selecție este realizat de către comisia artistică.
 • Bursa oferă tinerilor muzicieni oportunitatea de a participa la proiectul Romanian Chamber Orchestra, care va avea loc în perioada 12-22.08.2021.
 • Cei 4 tineri muzicieni care obțin bursa Romanian Chamber Orchestra, trebuie să fie disponibili în perioada proiectului: 12-22.08.2021.
 • Bursa acoperă integral costurile de cazare și transport pe perioada desfășurării repetițiilor și concertelor.

Taxă de înregistrare:

 • Taxa de înregistrare la masterclass este de 120 de euro/curs (se achită după încheierea selecției participanților).
 • În cazul în care se aleg 2 profesori pentru același instrument, taxa de înregistrare este de 200 euro.
 • Taxa nu acoperă costurile de transport, cazare și masă. Cu toate acestea, dar echipa de proiect oferă sprijin în găsirea celor mai bune opțiuni.
 • Datorită parteneriatului educațional cu Facultatea de Muzică și Teatru din Timișoara, la fiecare masterclass, minim un student al FMT beneficiază de gratuitate (acesta va fi ales în urma procesului de selecție care are la bază audiția înregistrărilor de către o comisie artistică). În mod gratuit, toți studenții FMT pot fi participanți pasivi în cadrul tuturor cursurilor de măiestrie (cu excepția celui de dirijat), respectându-se măsurile de protecție împotriva răspândirii COVID.

Măsuri de prevenire și protecție în contextul pandemiei:

 • participantul să nu fi călătorit în străinătate în alte state decât cele exceptate de la aplicarea măsurilor de carantină/izolare (zona verde);
 • cu 14 zile înainte de participarea la masterclass, participantul să nu fi avut simptome specifice infectării cu virusul SARS COV 2;
 • cu 14 zile înainte de participarea la masterclass participantul să nu fi intrat în contact cu persoane care au călătorit în străinătate (zonă roșie), cu persoane diagnosticate cu COVID 19, cu persoane care s-au aflat în contact cu persoane diagnosticate cu COVID 19, cu persoane care prezintă simptomatologie specifică infectării cu SARS COV 2, cu persoane care au fost plasate în carantină/izolare sau sunt suspecte a fi infectate cu SARS COV 2;
 • la intrarea în sala de curs a personalului didactic și a participanților la masterclass le va fi măsurată temperatura (care nu va trebui să depășească 37,3 grade Celsius) și de-a lungul masterclass-ului se va păstra distanța socială de 1,5 m;
 • organizatorul se angajează să asigure curățenia și dezinfectarea pardoselilor, a obiectivelor din sala de curs (pupitre, mese, scaune etc.), clanța ușii, mânerul de la geamuri, pervazul ferestrei, prin ștergere cu apă și detergent, apoi cu substanțe biocide, înainte și după fiecare serie de elevi prezenți la activitățile de pregătire;
 • vor fi asigurate materiale și echipamente de protecție (covorașe dezinfectante, măști de protecție, substanțe dezinfectante pentru mâini, etc).

Completează formularul de mai jos, iar noi te vom contacta în scurt timp.

Masterclass vioară - Sebastian CâșleanuMasterclass violă - Cristian AndrișMasterclass violă - Martha WindhagauerMasterclass violoncel - Octavian LupMasterclass muzică de cameră (instrumente cu coarde) - Martha WindhagauerMasterclass oboi - Felicia GreciucMasterclass fagot - Constantin BarcovMasterclass corn - Ionuț PodgoreanuMasterclass flaut - Ștefan DiaconuMasterclass muzică de cameră (instrumente de suflat) - Felicia Greciuc, Constantin Barcov și Ștefan Diaconu