Violonistul Radu Dunca s-a născut în anul 1990 la Bistrița. Începe studiul viorii la vârsta de 7 ani, studiind la clasa de vioară a profesorilor Liliana Făgărășan și, apoi, Adrian Cârdan din cadrul Liceului de Muzică „Sigismund Toduță” din Cluj-Napoca.

Radu este licențiat al Academiei de Muzică „Gh. Dima” din Cluj, clasa prof. Nicușor Silaghi, și în anul 2018 obține Diploma de Master de la Conservatorul din Amsterdam, clasa prof. Liviu Prunaru. 

A participat la cursuri de măiestrie cu profesorii: Adelina Oprean (Basel) Alexander Sitkovetsky (Londra), Alexandru Tomescu, Gabriel Croitoru, Priya Mitchell (Oxford), Semion Yaroshevich (Tel Aviv), Stefan Gheorghiu, Daria Zappa (Berna), Natalia Lomeiko (Londra), Florin Paul (Hamburg), Eszter Haffner (Graz), Maxim Vengerov și Mihaela Martin (Köln). 

În postură solistică, Radu Dunca a apărut alături de orchestre importante din țară, precum: Filarmonica Transilvania din Cluj-Napoca, Filarmonica din Craiova, Filarmonica de Stat din Sibiu, Filarmonica din Satu Mare, Filarmonica din Râmnicu Vâlcea, Filarmonica din Botoșani, Orchestra Operei Naționale Române din Cluj-Napoca și Orchestra Română de Tineret, sub bagheta unor dirijori renumiți ca: Gabriel Bebeșelea, Cristian Mandeal, Alexandru Lascae, Petre Sbârcea, David Crescenzi, Josef Horvath, Adrian Morar.

Pe lângă activitatea solistică, Radu Dunca a aprofundat și repertoriul cameral, fiind bursier în cadrul celebrului Festival de Muzică de Cameră SoNoRo, participând la cursuri de măiestrie cu Daria Zappa, Alexander Sitkovetsky, Natalia Lomeiko, Eszter Haffner, susținând concerte în București, Brașov, Craiova, Râmnicu Vâlcea, Cluj-Napoca, Arezzo și Montepulciano (Italia). 

În prezent ocupă funcția de concertmaistru al Operei Naționale din București, al Orchestrei Române de Tineret și al Orchestrei Naționale Simfonice a României.