Violoncelistul Radu Sinaci s-a născut în anul 1984 la Arad și a studiat violoncelul la Liceul de Muzică din orașul natal cu profesorii Anika Gașpar și Erwin Czuczu.

A obținut atât diploma de licență, cât și diploma de master la Universitatea Națională de Muzică din București, clasa prof. Marin Cazacu. În anul 2012 i se conferă titlul de Doctor în Muzică. 

Radu Sinaci face parte din acea categorie de muzicieni care încearcă mereu să îmbunătățească tehnica violoncelului, aducând-i un suflu și o sonoritate nouă. Reușește acest lucru folosind procesoarele de sunet și looperele cunoscute în rândul chitariștilor, dar foarte rar folosite în rândul violonceliștilor. 

Pe lângă activitatea concertistică de factură clasică, Radu este un promotor al jazz-ului cântat la violoncel și a publicat două cărți care îl aduc în centrul atenției pe muzicianul arădean Alexandru Mocsonyi.

Radu Sinaci a obținut numeroase premii la concursurile naționale și internaționale de violoncel, însă premiul de virtuozitate câștigat la Sibiu International Jazz Competition a reprezentat o premieră în lumea muzicală românească.  

În prezent este șeful partidei de violoncel a Orchestrei de Cameră Radio din București, membru al ansamblului Violoncelissimo și al ansamblului Playthoven.