NĂSCUT ÎN

Târgu-Jiu, România

instrument

Vioara I

Despre

Concertmaistru Filarmonica „George Enescu” București, Opera Națională București

Violonistul Rafael Butaru este licențiat al Academiei „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca și în prezent este concertmaistru al Operei Naționale din București și al Filarmonicii „George Enescu”. 

De-a lungul carierei concertistice a colaborat cu muzicieni de prestigiu, precum: Marin Cazacu, Dorin Marc, Liviu Prunaru, Răzvan Popovici, Răzvan Suma, Gilles Apap, Reto Bieri, David Cohen, Daishin Kashimoto, Diana Ketler, Bjørg Lewis, Alexander Sitkowetsky, Daniel Rowland, Serghei Malov, Alina Pogostkina.

În urma invitației de a activa în cadrul programului național Tinere Talente ca lector, mentor și membru al juriului în cadrul selecției bursierilor pentru master-class-urile de pregătire a tinerilor muzicieni, Rafael Butaru este numit Prieten al Fundației „Principesa Margareta a României”.

Activitatea sa solistica include concerte susținute alături de Orchestra Națională Radio, Orchestra de Cameră Radio, Orchestra Română de Tineret și Filarmonica din Râmnicu-Vâlcea.

Împreună cu ansamblul ArGenTango a susținut două turnee naționale și a înregistrat un compact disc Live at Sala Radio. Este membru al Ludens Piano Trio și al ansamblului de muzica veche I Ludici alături de care concertează frecvent în cadrul festivalurilor SoNoRo, Vara Magică și Enescu și Muzica lumii.