Raluca Maria Constantin s-a născut la data de 5 aprilie 1996, în orașul Ploiești. A început studiul viorii la vârsta de 7 ani, la clasa profesorului Adrian Ceapă, la Colegiul Național de Artă „Carmen Sylva” din Ploiești, iar în anul 2015 a devenit studentă a Universității Naționale de Muzică din București, unde a finalizat studiile de Licență în anul 2019, dar și cele de Masterat în anul 2021, la clasa prof.univ.dr. Gabriel Croitoru. În prezent, este angajată în calitate de artist-instrumentist la Filarmonica Brașov.

De-a lungul timpului, a participat la numeroase recitaluri, susținând și câteva concerte în calitate de solist, alături de Filarmonica “Paul Constantinescu” din Ploiești. De asemenea, a participat la diferite masterclass-uri de interpretare violonistică sau de interpretare in orchestră, având ca mentori personalități precum violonistul Sebastian Câșleanu sau dirijorul Tiberiu Soare.

Totodată, din anul 2017 este și membra Orchestrei Române de Tineret, alături de care a susținut concerte la Konzerthaus din Berlin sau la Elbphilarmonie din Hamburg.