Sabina Silaghi s-a născut în Cluj-Napoca în anul 2001. A început studiul viorii în anul 2007, la vârsta de șase ani cu dna. prof. Mihaela Leroy. A absolvit Colegiul de Muzica “Sigismund Toduţă” din Cluj-Napoca în anul 2020. Din anul 2020 şi până în prezent îşi continua studiile la Academia de Muzică “Gheorghe Dima” din Cluj- Napoca sub îndrumarea profesorului universitar doctor, Nicușor Silaghi. A participat la Masterclass-uri susţinute de mari violonişti, precum Roman Kim, Gabriel Croitoru, Ioana Croitoru, Ştefan Horvath si Tim Crawford.

A desfășurat o bogată activitate scenică, susținând concerte și recitaluri, atât în cadrul liceului (în anii 2013, 2014, 2015, 2016 evoluând ca solistă alături de orchestra elevilor), cât și în cadrul unor festivaluri sau cu ocazia a nenumărate evenimente organizate de către fundații culturale importante (Festival „Enescu și muzica lumii” cu Orchestra Junior, Fundația Culturală “Remember Enescu”, Festival J.S.Bach, Fundația “Rei Culturae Fautores”, Asociația “Tour d’Art”, Fundația Rațiu, Festival Tudor Jarda, recital la Ateneul Român, etc.). În anii 2016, 2017 și 2018 a concertat ca solistă cu Orchestra Filarmonicii de Stat „Transilvania”. De-a lungul activității sale artistice desfășurate până în prezent, a fost distinsă totodată cu diplome de excelență, ca apreciere a nivelului interpretativ.

Este câștigătoarea unui important număr de competiții, fiind totodată multiplă laureată a

Olimpiadelor Naționale de Muzică, câștigătoare a Marelui Premiu la Concursul de Interpretare a Muzicii Românești „Sigismund Toduță”, precum și castigatoare a premiului 1 la Concursul Internațional “Lira de Aur”, acumulând până în prezent un număr de peste 20 premii.

A luat parte la schimburi de experiență organizate de Colegiul de Muzica “Sigismund Toduță”, desfășurate în Israel (Tel Aviv), Moldova (Chișinău) și Estonia (Tallin și Tartu), acesta fiind un proiect în colaborare cu Erasmus+. A colaborat cu numeroase orchestre, precum Orchestra Națională Română de Juniori, Orchestra Națională Simfonică Română, Wiener Jeunesse Orchester, Orchestra Simfonica Bucuresti si Filarmonica „George Enescu”. Din anul 2020 până la momentul actual face parte din Orchestra Națională Română de Tineret, precum și din Orchestra Sinfonietta, alături de care a acompaniat soliști celebri precum Alexander Sitkovetsky, Josef Špaček, Sarah Nemtanu, Suoyen Kim, Nelson Goerner, Alexei Volodin. A lucrat si a concertat cu dirijori precum: Cristian Măcelaru, Cristian Mandeal, Gabriel Bebeșelea, Herbert Bock, John Axelrod, Tiberiu Soare și mulți alții. Alături de orchestrele de mai sus a concertat pe mari scene precum: Ateneul Roman (Bucuresti), Musikverein (Viena), Elbphilarmonie (Hamburg), Filarmonica din Sofia, Bulgaria, Sala Megaron din Salonic, etc.

Din toamnă, își vă continua studiile la clasa violonistului David Grimal, in Saarbrücken, sub forma unei burse Erasmus.